Sarkanās klintis
2001. gada maija beigās nedēļas laikā pie t/c "Mols" izauga 12 metru augsta, 9 metrus plata ar 3-6 metru pārkari liela mākslīgā kāpšanas siena un kāpšanas sports pirmo reizi tā pa īstam kļuva par visiem pieejamu, apskatāmu un arī nobaudāmu “priekšmetu”. Pasākums, kas iesākumā bija ieplānots kā nelielas sacensības svaigā gaisā, divu sagatavošanās mēnešu laikā bija pārvērties par visai vērienīgu projektu ar visām no tām izrietošajām sekām. Pavisam droši var apgalvot, ka tik lielas sienas nav veidotas visā Baltijā un varbūt arī vēl plašākā reģionā. To atzina gan lietuvieši, gan igauņi, kas viesojās mačos visai kuplā skaitā. Diemžēl no aicinātajiem skandināviem pirmajā reizē neieradās neviens, bet viss vēl priekšā.

Pašas sacensības notika divas dienas – pirmā diena ātruma kāpšana, otrā grūtā. Kopā 149 dalībnieku (necerēti liela atsaucība no dalībnieku puses, organizatoru labākajās prognozēs tas nepārsniedza 100) 4 vecuma grupās. Laika apstākļi dalībniekus un tiesnešus īpaši neloloja un, ja ātruma kāpšanas laikā bija tikai auksts un apmācies, tad grūto kāpšanu pavadīja ievērojamas lietus gāzes ar grandiozu negaisu pirms A klases fināla. Tad mēs kā organizatori sapratām kāpēc sacensības svaigā gaisā ir jāorganizē uz milzīgām karnīzēm – lai lietus laikā pie pareiza vēja virziena maršruti nesamirktu.

Pēc sacensībām vēl kādas septiņas nedēļas līdz pat jūlija beigām katru vakaru pie “sarkanajām klintīm” pulcējās kāpšanas entuziasti, lai pieslīpētu savas iemaņas, satiktu draugus un kaldinātu vasaras plānus. Šajā laikā kāpšanu pirmo reizi pamēģina ne viens vien t/c "Mols" apmeklētājs. Tas viss akcijas NĀC & KĀP ietvaros.

Šīs sacensības nebūtu iespējamas bez labdariem, kas uzdrīkstējās palīdzēt šo projektu realizēt dzīvē. Tie būtu: SIA Tehnoimex, t/c "Mols", Vertikāle X, Latvijas Alpīnistu savienība, Apollo, Red Bull, Viessmann, Rīgas Pilsētas Skolu valde, SIA Alpinus, veikals Ceļotājs.

Cerams, ka līdzīgu pasākumu BALTIC OPEN 2002 Kalnkāpēju sporta centram izdosies realizēt arī nākamajā gadā no 24.līdz 26.maijam. jaunākā informācija parādīsies lapā climbing.apollo.lv

Par organizatoriem: Visu to ļembastu ievārīja Latvijas Jaunatnes Kalnkāpēju sporta centrs, iesaistot kādus 15 brīvprātīgos, kas palīdzēja tiesāt sacensības un galu galā uzbūvēt un nojaukt sienu. Visiem lielu lielais PALDIES !